The boardroom

In The BoardRoom is er plek voor ±20 ambitieuze ondernemende jongeren. Ze krijgen een jaar lang gratis training en vette talks van jonge start-ups, ervaren ondernemers, visual designers, editors en trainers die allemaal succesvol zijn in hun eigen markt. Doel? De stad of gemeente aantrekkelijker maken voor start-ups en jong talent. 

Ondernemerschap leeft onder jongeren, dat is zeker, maar de wijze waarop dit thema (bijvoorbeeld) op scholen wordt aangeboden komt onvoldoende tegemoet aan de potentie en de behoefte van jong Nederland. Om aan deze behoefte tegemoet te komen nemen wij graag het initiatief en gaan we gericht op zoek naar partners, die met ons deze urgentie voelen en bereid zijn om tijd, expertise en middelen beschikbaar te stellen om met ons deze uitdaging aan te gaan. Waar veel jongerenparticipatie-projecten uitgaan van een probleem of zich vooral focussen op jeugd en jongeren die vastzitten in een negatieve spiraal, richten wij ons op: high potentials en young entrepreneurs. 

Schermafbeelding 2018-07-26 om 15.16.57.jpg

'Ik heb extreem duidelijk in mijn hoofd hoe ik wil dat mijn product eruit ziet, dat had ik voor the boardroom zeker nog niet. '

Eline (16), Petlink

the boardroom: het concept

In de corporate wereld is de board room dé plek waar de directie beslissingen neemt die de koers bepaalt van het bedrijf. Dilemma’s, strategie, pitches, plannen en de daad bij het woord voegen… alles komt voorbij. Vaak bestaat de directie uit ervaren bestuurders, ondernemers, selfmade men & women die een bewezen staat van dienst hebben. Tables are turning. De start-up wereld en internetondernemers laten zien dat leeftijd en een indrukwekkend cv niet altijd alles zegt. CEO’s worden steeds jonger en de beslissingsbevoegdheid en verantwoordelijkheden van jonge ondernemers groeit. Grote bedrijven werken steeds vaker samen met jonge talenten en lokale initiatieven. The Board Room ontwikkeld door Ollie is een combinatie van dit alles. 

The BoardRoom heeft als hoofddoelstelling: Het start-up klimaat voor jongeren laagdrempelig en aantrekkelijk maken  

Wat levert het de jongeren op? 

Tijdens de meetings van The Boardroom krijgen jongeren begeleiding in het uitwerken van een idee, concept of gaan ze aan de slag met het organiseren van een start-up event voor en door jongeren. Het is geen vereiste dat ze een bedrijf(idee) hebben, maar wel een grote interesse hierin. Concreet betekent het voor een deelnemende jongere dat als hij/zij een plekje in The Boardroom heeft dat hij/zij:  

  1. Masterclassesworkshops en lezingen krijgt van locale (jonge en ervaren) ondernemers 

  2. Begeleiding krijgt om een eigen idee, concept of dienst verder te ontwikkelen. 

  3. Als groep een start-up event organiseert om jonge geïnteresseerden enthousiast te maken voor ondernemerschap, zodat de community groeit. 

  4. Ook zelf advies mag geven aan ondernemers over jouw specialisme. 

In het afgelopen jaar heeft The Boardroom de eerste lichting jong ondernemers gehad. In maart 2019 start de tweede editie in Hilversum met 20 deelnemers in samenwerking met lokale (top) ondernemers uit de regio.

Mocht u ook geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden voor een editie in uw eigen regio, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden van een Boardroom bij u in de gemeente.